Anestetika og Analgetika

Veterinærer og hesteeiere må ofte håndtere smertefulle tilstander hos hest, alt fra haltheter til buksmerter, postoperative smerter eller mere kroniske smertetilstander. Avhengig av årsak til smerten og smertens intensitivitet kan smertelindring gis enten via enkelt medisinering eller multimodal analgesi. Dechra tilbyr et bredt utvalg av analgetiske legemidler som gir veterinær og dyreeier mulighet for å håndtere hver enkelt hestepasient på mest forsvarlig måte.

Dechra er stolt over å få støtte bruk av EPWA (Equine Pain and Welfare app.)

Hvordan kan EPWA hjelpe deg å bedømme smerte hos dine hestepasienter?

En pålitelig smertebedømming og oppfølging er avgjørende for optimal smertebehandling.

EPWA er utviklet av forskere fra det veterinærmedisinske fakultet på Utrechts Universitet i samarbeid med De Paardenkamp Foundation og Friends of VetMed. EPWA er utviklet for å lette identifisering og oppfølging av smerte med mål om å bedre hesters velferd. Den utgjør et enkelt og lett tilgjengelig verktøy som veterinærer, dyrepleiere og hest/eseleiere kan benytte for å bedømme en hest eller et esels smerte på en objektiv måte via en sammensatt smerteskala (Composite Pain Scale) eller via dyrets ansiktsuttrykk.

Det finnes mange ulike typer smerte som kan deles opp og klassifiseres etter foreksempel opprinnelse, lokalisasjon og varighet.

keyboard_arrow_up