SPECIFIC-fôr er fiskebasert og rikt på omega-3 fra marine kilder 

Fisk er en utmerket kilde til protein av høy kvalitet

Rik på de betennelsesdempende omega-3-fettsyrene EPA og DHA

Balansert aminosyreprofil

Lett fordøyelig

Lavt innhold av mettet fett

Rik på viktige vitaminer og sporstoffer, inkludert vitamin D og B2 (riboflavin), kalsium, fosfor, jern, sink, jod, magnesium og kalium

De helsemessige fordelene med omega-3

UTVIKLING AV HJERNE OG SYN

Omega-3-fettsyren DHA er den viktigste byggesteinen i hjernen og netthinnen, og spiller en viktig rolle i oppbyggingen av hjernens cellemembraner og i dannelsen av nye hjerneceller.

STØTTE FOR HUD OG PELS

Omega-3-fettsyrene EPA og DHA støtter kroppens antiinflammatoriske prosesser og bidrar dermed til å lindre kløe. Omega-3-fettsyrene er også involvert i produksjonen av talg, et voksaktig fettstoff som smører huden og legger et beskyttende fettlag over pelsen som gir den glans.

STØTTE FOR HJERTET

Høye nivåer av omega-3-fettsyrer kan bidra til å opprettholde kroppsmasse, appetitt, normal hjerterytme, normalt blodtrykk og blodplateaggregering.

STØTTE FOR LEDD OG BEVEGELIGHET

Omega-3 fra fisk bidrar både til å redusere aktiviteten til brusknedbrytende enzymer og til å støtte de betennelsesdempende prosessene i et ledd med artrose, og støtter dermed sunne ledd og bevegelighet.

KRYSTALLER I URINEN

Økt mengde fettsyrer i kosten kan endre fettsyrekonsentrasjonen i blodet og redusere risikoen for dannelse av urinstein, spesielt struvittstein, hos katter ved å bidra til å redusere betennelse i urinveiene. 

KOLITT

Ved å støtte kroppens betennelsesdempende prosesser kan omega-3-fettsyrer bidra til å opprettholde remisjon ved ulcerøs kolitt - en betennelse i tykktarmens indre slimhinne.

STØTTE TIL IMMUNFORSVARET

Nyere studier har vist at omega-3-fettsyrer kan ha en rolle i å øke aktiviteten til B-celler i immunforsvaret.

Veier for essensielle fettsyrer

Linolsyre (LA) er den enkleste fettsyren i omega-6-gruppen og alfa-linolensyre (ALA) i omega-3-gruppen.

Vegetabilske oljer som solsikkeolje og tistelolje er rike kilder til LA, mens ALA finnes i linfrøolje.

Essensielle fettsyrer må tilføres gjennom kosten, men når de først er i kroppen, kan LA og ALA desatureres og forlenges ved hjelp av enzymer.

I omega-6-familien kan linolsyre (LA) omdannes til gamma-linolensyre (GLA), dihomo-gamma-linolensyre (DGLA) og arakidonsyre (AA).

I omega-3-familien kan ALA metaboliseres til eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Desaturaseenzymenes aktivitet er imidlertid svært lav hos hunder og nesten ikke-eksisterende hos katter, slik at metaboliseringen av ALA til EPA og DHA og LA til GLA er svært ineffektiv, og bare ca. 5 % blir til de betennelsesdempende fettsyrene.

EPA og DHA kan imidlertid også fås direkte gjennom kosten fra marine kilder som fiskeolje, alger og krill. Inntak av agurkerotolje eller nattlysolje gir GLA.

Vegetabilske omega-3-fettsyrer er ikke en effektiv kilde til det gunstige EPA

Omega-3 fra plantekilder er ALA, men det er EPA som omdannes til eikosanoider, som i sin tur demper betennelse.

Den metabolske omdannelsen av ALA til EPA er svært lav hos hunder og tilnærmet lik null hos katter på grunn av lav aktivitet av enzymet delta-6-desaturase.

For å oppnå god effekt er det å foretrekke å tilsette EPA fra marine kilder direkte i dietten.

Omega-3 og den inflammatoriske responsen

Omega-6- og omega-3-fettsyrer kan omdannes til eikosanoider - lokalt aktive, kortlivede, hormonlignende stoffer.

Eikosanoider fra omega-6-fettsyren AA er betennelsesskapende.

Eikosanoider fra omega-3-fettsyren EPA og omega-6-fettsyren DGLA er betennelsesdempende.

Omega-3-fettsyren EPA og omega-6-fettsyren DGLA konkurrerer om de samme enzymatiske veiene som AA, slik at en sterk tilstedeværelse av EPA og DGLA hemmer inflammasjon ved å blokkere produksjonen av inflammatoriske eikosanoider fra AL.

 

Fisk har en velbalansert aminosyreprofil

Fiskeprotein er bedre balansert for å dekke aminosyrebehovet til katter og hunder enn storfekjøtt og kylling. Med fiskeprotein i fôret trengs det færre andre ingredienser for å balansere aminosyrene som ikke er i tilstrekkelig mengde.

Fisk brukt i SPECIFIC fôr

FISKEMEL

Er et tørket råstoff fra fiskeråstoff som er varmet opp og malt til mel. Det gir en konsentrert kilde til protein av høy kvalitet med en balansert aminosyreprofil. 

Fiskemelet vårt er laget av MSC-sertifisert villfanget hvitfisk fra Atlanterhavet.

FISKEOLJE

Fiskeolje er et naturprodukt og inneholder derfor varierende mengder EPA og DHA Omega-3.

I SPECIFIC bruker vi en spesialblandet MSC-sertifisert fiskeolje, laget av tran og ansjosolje, for å sikre et konstant og høyt nivå av omega-3-fettsyrer.

FERSKE SARDINER

Noen av fôrene våre inneholder ferske, hele MSC-sertifiserte sardiner som er fanget utenfor Cornwalls kyst av små båter som bruker ringnot - et fiskesystem som reduserer bifangst, drivstofforbruk og skader på havbunnen betydelig.

HYDROLYSERT LAKSEPROTEIN

Laget av Friend of the Sea-sertifisert norsk og skotsk atlantisk oppdrettslaks.

ALGER

Vannplanter som er en rik kilde til omega-3.  Vi bruker alger i noen av fôrene våre. Alger er en svært bærekraftig form for omega-3 - spesielt DHA.

Alger vokser utrolig raskt og kan dyrkes på ikke-produktivt land, noe som betyr at de bruker mindre miljøressurser.

KRILL

En flott kilde til omega-3-fettsyrer, vannløselig og bundet til fosfolipider i stedet for triglyserider som i fiskeolje, noe som gir betydelig bedre biotilgjengelighet.

Krill er også rik på astaxanthin, en kraftig antioksidant, og kolin. Krillen vår kommer fra MSC-sertifiserte kilder.

keyboard_arrow_up